
© 2025 VIZUS | webmaster
Tento web je provozován na systému CMS.
|
Receptář dobrot
Houby v kečupu
2 kg hub, 60 dkg cibule, 90 dkg paprik, 2 malé rajské
protlaky, 1 obyčejný kečup, 0,25 l oleje. Nálev: 2 dcl vody, 4 dcl octa,
30 dkg cukru, 60 g soli, 6 kuliček pepře, 6 ks hřebíčku, 6 ks ového koření, 6 ks
bobkového listu
Houby 5 minut povaříme, scedíme a propláchneme ve
studené vodě. Přidáme nakrájenou cibuli, papriky, rajský protlak, kečup a olej.
Takto získanou směs dobře promícháme a naplníme do sklenic. Nálev připravený z
výše uvedených surovin 10 minut povaříme a pak necháme vychladnout. Poté jím
zalijeme směs hub s kečupem ve sklenicích. Zaváříme 20 minut při teplotě 80 – 85
ºC. |