![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tento web je provozován na systému CMS. |
S doktorem v kuchyniSkalská houbová omáčka a kaninský knedlík Snídaně: Teplé mléko s medem, nejlépe kozí, krajíc mšenského chleba s máslem a ředkvičkami. Oběd: Zeleninová polévka „mšenostrone“ (když mohou mít Italové minestrone...) – nadrobno nakrájená oloupaná mrkev, brambory, pórek a petržel, krátce povařené do měkka s přidáním lžíce másla a domácími těstovinami. Hotovou polévku doplníme kudrnkou a pažitkou. Skalská houbová omáčka s kaninským knedlíkem – osmahneme cibulku na másle, přidáme čerstvé houby dle denního sběru, zahustíme hladkou moukou, zakysanou smetanou, přidáme vodu a vaříme, až houby změknou. Jako přílohu zvolíme kaninský knedlík: uvaříme brambory ve slupce, po ochladnutí oloupeme a nastrouháme. Přidáme jedno vajíčko, dvě třetiny dětské krupičky a jednu třetinu hrubé mouky. Vytvarujeme a vaříme, dokud knedlík nevyplave. Desert: Čerstvé ovoce bez omezení a bez přidaného cukru. Nápoj: voda s mátou a domácí rybízovou šťávou připravovanou bez pasterizace za studena. Večeře: Těstoviny, nejlépe domácí, s omáčkou z oloupaných čerstvých rajčat, bazalky a tymiánu. Na hotovou směs nakrájíme kozí sýr ze Sedlce. Před spaním: meduňkový čaj. Dobrou chuť přeje Ivan Heidler |