![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tento web je provozován na systému CMS. |
S doktorem v kuchyniEvangelické knedlíky zasypané tvarohem Snídaně: Dubský čaj - do meduňkového čaje rozmixujeme čerstvé borůvky a osladíme lžičkou medu a k tomu 3 vejce do skla s troškou másla bez pečiva. Oběd: Hebrejský salát - nastrouháme čerstvou oloupanou mrkev s česnekem a solí s přidáním zakysané smetany. Evangelické knedlíky - z kostky polotučného tvarohu, dětské krupičky a polohrubé mouky připravíme těsto, jemně posolíme a vytvarujeme taštičky, do kterých vkládáme ovoce. Vaříme do vyplavení, zasypeme cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem a zalijeme rozpuštěným máslem. Desert: Nebuželský sorbet - rozmixované ovoce – broskve a maliny – zmrazíme do formiček a podáváme jako zmrzlinu. Nápoje: co nejvíce vody bez příchuti, pro dospěláky i vinný střik a kaninské frappé - v šejkru promícháme rozpustnou kávu s kostkami ledu a čerstvým mlékem do vytvoření pěny, nejlépe pak bez cukru. Večeře: Řepínský salát – uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme kolečka cibule. Přidáme zálivku z oleje, octu, vody a cukru. Osolíme a opepříme. Střemská kukuřice – oloupaná uvařená zrnka kukuřice osolíme, přidáme domácí majonézu a nastrouhaný tvrdý sýr a podle chuti i pálivé papričky. Před spaním: mátový čaj. Dobrou chuť přeje Ivan Heidler |