![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tento web je provozován na systému CMS. |
S doktorem v kuchyniŘepínská řepňačka a šátečky kaninské Bartošky Snídaně: Kukuřičné lupínky s teplým mlékem a medem jsou dobrým startem do podzimního počasí. Na svačinu pak mšenský chléb s máslem a domácí meruňkovou marmeládou. Oběd: Řepínská řepňačka z červené řepy – připravíme silný vývar z hovězích harf s přidáním bobkového listu, celých kuliček nového koření, soli a pepře. Na tuku osmahneme červenou cibuli, na nudličky nakrájenou červenou řepu a mrkev. Dusíme na červeném stolním víně s rajčatovým protlakem, až zelenina změkne. Přecedíme vývar do zeleniny, přidáme kousky masa z harf a na nudličky nakrájenou šunku. Před podáním přidáme zakysanou smetanu. Svačina: Ořechové šátečky kaninské Bartošky - nastrouhané ořechy svaříme s mlékem, cukrem, kouskem másla, vanilkou a špetkou mleté skořice. Necháme vychladnout a zahustíme piškotovými drobečky s přidáním kapky rumu nebo tresti. Připravíme si listové těsto, natenko rozválíme na válu, vytvarujeme čtverečky, vložíme ořechovou směs a zabalíme do podoby šátečků. Pečeme v troubě do zlatova. Nápoje: Teplý nebo i studený ovocný čaj bez omezení. Večeře: Kloboučky penízovky sametonohé osmahneme na sádle s cibulkou, solí a bílým pepřem a podáváme na topince potřené česnekem. K pití po celý den šípkový čaj a před spaním nakrájená jablka. Pro dospěláky i teplou griotku. Dobrou chuť přeje Ivan Heidler |