![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tento web je provozován na systému CMS. |
S doktorem v kuchyniMšenská housková polévka a uzený jazyk Snídaně: Boží milosti – večer si připravíme těsto z mouky, másla, žloutků, kysané smetany a cukru. Přidáme špetku soli, nastrouhanou pomerančovou kůru s trochou rumu. Rozválené těsto natenko nakrájíme na čtverečky a prudce osmahneme na másle. Posypeme skořicovým cukrem a podáváme s lipovým čajem ochuceným malinovou šťávou. Oběd: Mšenská housková polévka – rozstrouhané housky vaříme ve slepičím vývaru, přidáme koflík sladké smetany se žloutky. Odstavíme, vyšleháme a přidáme špetku muškátového oříšku. Svačina: Nákyp naší Týnky – rendlík vymažeme máslem a moukou. Vysypeme do něj nakrájená jablka, posypaná s cukrem smíchaným se skořicí. Přidáme rozinky, nakrájené mandle. Zvlášť v kotlíku ušleháme celá vejce s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mouku a na plotně při stálém míchání necháme zahoustnout. Těsto přilijeme do rendlíku a pečeme v troubě. K pití domácí bezinkovou šťávu. Večeře: Linkeho vlašák - oloupeme jablka, na nudličky nakrájíme sledě a šunku od kosti, přidáme vařený hrášek a mrkev nakrájenou nadrobno, kyselé okurky, majonézu, sůl a pepř. Nic více, nic méně. Necháme odležet a uděláme chlebíčky s veky. Ozdobíme vajíčkem, sýrem, šunkou a petrželkou. Kvalitní suché bílé víno bude dobrým doplňkem, pro děti šípkový čaj bez cukru. Dobrou chuť přeje Ivan Heidler |